Угостителските услуги во ноември поскапи за 17,1 отсто во споредба со истиот месец лани

Цените на угостителските услуги во ноември годинава, во однос на истиот месец лани се зголемени за 17,1 отсто, соопшти Државниот

Прочитај повеќе

Зголемени цените на угостителските услуги

Цените на угостителските услуги во јуни во споредба со мај годинава, се зголемени за 1,4 проценти, објави денеска Државниот завод

Прочитај повеќе

Зголемени цените на угостителските услуги

Ииндексот на цените на угостителските услуги во декември 2021 година, во споредба со ноември 2021, е зголемен за 0,5 отсто,

Прочитај повеќе

За 0,5 отсто поскапеле угостителските услуги во ноември во однос на октомври

Цените на угостителските услуги во ноември во споредба со октомври годинава се зголемени за 0,5 проценти. Споредено по групи на

Прочитај повеќе

Зголемени цените на угостителските услуги во октомври

Цените на угостителските услуги во октомври се зголемени за 0,4 проценти во споредба со септември, а за 0,8 проценти во

Прочитај повеќе

Цените на угостителските услуги во јули повисоки

Цените на угостителските услуги во јули годинава, во споредба со претходниот месец, се зголемени за 0,1  отсто, а за 0,5

Прочитај повеќе

Непроменети цените на угостителските услуги во јуни во однос на мај

Цените на угостителските услуги во јуни во однос на мај годинава останале на исто ниво. Споредено по групи на услуги,

Прочитај повеќе

Македонија има едни од најниските угостителски цени во соседството, но има и една од најниските просечни плати

Бобан Илијевски Македонија е една од најевтините држави во соседството, гледано според цените во угостителските објекти, во регионот. Ова го

Прочитај повеќе

За првпат, сите државни функционери ќе имаат ограничување на трошоците за угостителски услуги

Владата на вчерашната седница ја разгледа и усвои Одлуката за начинот на користење и висината на финансиските средства за угостителски

Прочитај повеќе