Сезонските работници во Хрватска кои се вработија преку соработката на СУТ и СТУХ имаат само пофалби за работните места

Неизбежен факт којшто не следи веќе некое време во секторот туризам и угостителство, за жал, е недосигот на работна сила

Прочитај повеќе

На Дубровник му недостига работна сила, угостителите бесни: Бараат 2,600 евра плата, а не се хирурзи

Подготвил: Бобан Илијевски Недостигот на работна сила во услужните, во прв ред туристичките и угостителските дејности е долгогодишен проблем, а

Прочитај повеќе

Младите се‘ повеќе се решаваат за сезонска работа – Можат да заработат и до 1,000 месечно

Зошто младите се решаваат да работат преку лето? Причините се многубројни, а дел од нив се: заработка на пари за

Прочитај повеќе

Гордана Панева за Работник: Работодавачот ми обезбеди храна и сместување по операцијата – заменик директорот е во постојана комуникација со мене

Бобан Илијевски Гордана Панева, собарка која повеќе од еден месец работела во хотел на компанијата „Валамар“ во Хрватска ја контактираше

Прочитај повеќе

СУТ: Работниците да не се залажуваат со „солените“ понуди од „човек – агенциите“ за сезонска работа

Синдикатот за угостителство и туризам им порачува на сите оние работници кои што имаат намера да заминат на сезонска работа

Прочитај повеќе

Намален интересот за работа во угостителството

Само стотина лица пројавија интерес за дополнително вработување во хотелско угостителскиот сектор. Во пресрет на туристичката сезона проблемот со недостиг

Прочитај повеќе

Сигурна работа во Хрватска: Синдикатот за угостителство и туризам на Македонија склучи договор со Синдикатот за туризам и услуги на Хрватска за сезонските работници

Прочитај повеќе

Синдикатот за угостителство и туризам на Македонија склучи договор со Синдикатот за туризам и услуги на Хрватска за сезонските работници

(Комерцијална објава)

Прочитај повеќе

4 професии во кои можете да најдете работа уште „утре“: Пазарот на труд никогаш не делувал толку празен

Во последно време сведоци сме на општата побрувачка на работна сила, во разни сфери, но се издвојуваа четири занимања за

Прочитај повеќе

Важни вести за оние кои сакаат да работат на Јадранот: Постигнат нов договор

Работодавачите и синдикатите во секторот туризам ги завршиле преговорите за износот на минималната плата во оваа дејност, пишува Јутарњи лист. 

Прочитај повеќе