Собранието и Синдикатот на УКИМ потпишаа колективен договор, значително ќе се зголемат платите

Синдикатот на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ и Собранието потпишаа колективен договор врз основа на кој ќе може да им

Прочитај повеќе

Синдикатот на УКИМ најави потпишување на колективниот договор до крајот на декември

Конечниот колективен договор ќе биде потпишан најдоцна до 29 декември, а ќе претходи уште една средба, на 9 декември, со

Прочитај повеќе

47.8 % од студентите на УКИМ биле сексуално вознемирени со шеги од нивните професори

47,8 проценти од студентите на УКИМ одговориле дека биле во ситуации каде биле присутни на кажани сексуални шеги од нивните

Прочитај повеќе

По барањето на професорите за поголеми плати, денеска средба на синдикатот на УКИМ во Владата

По барање на синдикатот на УКИМ денеска ќе се одржи средба во Владата на Македонија на која треба да се

Прочитај повеќе

УКИМ, УКЛО и Универзитетот на ЈИЕ ја потпишаа Декларацијата за општествен консензус за економски реформи, политики и мерки

Ректорите на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ (УКИМ) од Скопје, проф. д-р Никола Јанкуловски, на Универзитетот „Климент Охридски” (УКЛО) од

Прочитај повеќе

Ристов: Професор на УКИМ зема плата од 30.590 денари

Под просекот на државното ниво е платата на доцент, доктор на науки на УКИМ, бидејќи зема плата од 30.590 денари,

Прочитај повеќе

Синдикатот на УКИМ најави мирен протест пред Владата на 30 јуни

Сојузот на синдикати на вработените на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“-Скопје соопшти дека на 30 јуни од 19 часот ќе

Прочитај повеќе

Вработени на УКИМ нa мирен протест побараа повисоки плати

Сојузот на синдикати на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ денеска пред Ректоратот на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ одржа мирен

Прочитај повеќе

Синдикатот на УКИМ на предупредувачки протест за повисоки плати

Сојузот на синдикати на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ ги повика вработените, наставниот и ненаставниот кадар на УКИМ. Денеска со

Прочитај повеќе