Синдикатот на УКЛО-Битола бара повисоки плати

Синдикалната организација при УКЛО-Битола на прес-конференција побара повисоки плати, создавање можности за вработување на нов кадар и пополнување на испразнети

Прочитај повеќе

УКИМ, УКЛО и Универзитетот на ЈИЕ ја потпишаа Декларацијата за општествен консензус за економски реформи, политики и мерки

Ректорите на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ (УКИМ) од Скопје, проф. д-р Никола Јанкуловски, на Универзитетот „Климент Охридски” (УКЛО) од

Прочитај повеќе