Агенција за труд на ОН: Војната во Украина и другите кризи го намалуваат бројот на работни места

Меѓународната организација на трудот (МОT) денеска предупреди дека во четвртиот квартал од годинава се очекува бројот на слободни работни места

Прочитај повеќе

ОЕЦД: Војната во Украина најмногу ќе ги погоди економиите во Европа

Светската економија годинава нагло ќе забави поради војната во Украина, која ја намали куповната моќ на граѓаните, а Европа ќе

Прочитај повеќе

Анѓушев: Македонските компании се пожилави, странските инвеститори ќе имаат поголеми последици од војната во Украина

Тешко е да се работи во овој период бидејќи цените динамично се менуваат, бидејќи тешко може да формирате цена на

Прочитај повеќе

Сојузот на стопански комори во донаторска акција за Украина

Сојузот на стопански комори на Македонија дава поддршка на процесот на обезбедување на помош за Украина приклучувајќи се со донација

Прочитај повеќе

ПАРИ ОТКРИВА: КОЛКУ УКРАИНСКИ ФИРМИ ИМА ВО МАКЕДОНИЈА?

Во Македонија има 40-тина компании каде што барем еден од сопствениците е по потекло од Украина покажуваат податоците од платформата БизнисМрежа.мк. Сите

Прочитај повеќе

Муратовска: Најголема штета ќе имаат превозниците од малите држави

Војната во Украина ќе предизвика прераспоредување на европскиот транспортен пазар, а најголема штета, според оценките на транспортната асоцијација МАКАМТРАНС, ќе

Прочитај повеќе

Огромна посетеност на мирниот протест за поддршка на Украина во Берлин

На протестот против војната во Украина денеска во Берлин се собраа неколку пати поголем број лица од очекуваното, наведоа организаторите

Прочитај повеќе

Војната во Украина ќе влијае врз туризмот, хотелите на охридско-струшката ривиера подготвени да прифатат бегалци

Руско-украинската војна ќе влијае негативно врз туризмот во земјава. Хотелските капацитети на охридско-струшката ривиера се подготвени доколку има потреба да

Прочитај повеќе

Туристичката размена и соработка со Украина ќе почне од здравствениот туризам

На средбата се презентираа туристичките потенцијали на двете земји, целите и идеите, се разменија искуства и начини за продлабочување на

Прочитај повеќе