Уметниците едвај преживуваат, бараат да бидат дел од петтиот пакет мерки

Естрадните уметници бараат да бидат вклучени и во петтиот пакет мерки за полесно да го пребродат пустошот што позади себе

Прочитај повеќе

Културни работници и уметници: Финансиската поддршка на владата не ги содржи нашите предлози

Иницијативата „Културата е насловна страна на секое општество“ и ЈАДРО – Асоцијација на независната културна сцена со соопштение до јавноста

Прочитај повеќе