СКСМ: Поддршка од институциите со цел остварување на зацртаните цели за зголемување на лидерските вештини и специјализираното знаење

Заради ефикасно остварување на специфичните интереси на приватниот сектор во насока на унапредување на компетенциите и вештините на високообразовните кадри

Прочитај повеќе

„ПРЕЗЕНТИРАЊЕ НА ПРОГРАМИТЕ ВО РАМКИТЕ НА НОВОФОРМИРАНИОТ СОВЕТ ЗА УНАПРЕДУВАЊЕ НА ВИСОКОТО ОБРАЗОВАНИЕ“

На 17.09.2021 година во Стопанската комора на Северна Македонија се конституираше Советот за унапредување на високото образование. На денешната прес

Прочитај повеќе

Средба Мизрахи- Ди Џовани: Унапредувањето и заштитата на правата на децата се приоритет број еден

Министерката за труд и социјална политика Рашела Мизрахи оствари работна средба со претставничката на УНИЦЕФ во државава Патриција Ди Џовани.

Прочитај повеќе

Распишан конкурсот за наградата „Роман на годината“

Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности „Славко Јаневски“ го распиша годинашниот конкурс за наградата „Роман на годината“. Конкурсот

Прочитај повеќе

Тутела: Промоција на првата збирка песни и раскази „БЗР од мали нозе“

За првпат во РС Македонија, се промовира збирка на песни и раскази која тематски ја опфати областа безбедност и здравје

Прочитај повеќе

Јаневска: Младите во Македонија се најмногу изложени на сивата економија

По повод Меѓународниот ден на младите кој се одбележува денеска (12 август), Порталот Работник се обрати до Конфедерацијата на слободни

Прочитај повеќе

Спасовски: Ќе го следиме зголемувањето на пензиите согласно измените во законот за ПИОМ

Заложбите, целите и задачите поради кои е формиран Пензионерскиот синдикат при Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија е подигнувањето и

Прочитај повеќе