Економската соработка во фокус на делувањето на новиот унгарски конзулат

Денес во Штип на официјална свечена церемонија се отвори Конзулат  на Унгарија во присуство на министерот за надворешни и трговија

Прочитај повеќе

Лидерите на ЕУ постигнаа договор за буџетот и пакетот за обновување од пандемијата

Лидерите на ЕУ постигнаа договор за седумгодишен буџет и пакет за економско закрепнување од пандемијата на коронавирусот, откако ги надминаа

Прочитај повеќе

Мигрантите скриени во камиони со Македонска таблица на премините Решка и Тома

Унгарската полиција открила мигранти скриени во камиони кои пристигнуваат од Србија на граничните премини Решка (Хоргос) и Томпа (Келебија). На

Прочитај повеќе