Шаќири: МОН и УНДП со заедничка стратегија ќе ги развиваат Регионалните центри за стручно образование

Министерството за образование и наука и УНДП креираа стратешки документ со конкретни насоки за тоа како понатаму да се развиваат

Прочитај повеќе

„Внеси боја во сивата економија“ – кампања на Министерството за финансии и УНДП

Министерството за финансии и Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) денеска ќе го означат почетокот на кампањата „Внеси боја

Прочитај повеќе

Детектирање и намалување на сивата економија во Македонија преку дефинирање на причините

Детектирање и намалување на сивата економија во државата преку прецизно мапирање на секторите во кои е најмногу застапена и утврдување

Прочитај повеќе

Кисела Вода и УНДП времено ангажираат негуватели за стари лица

Заврши јавниот оглас за ангажирање на негуватели за стари лица преку програмата „Општинско-корисна работа”, проект “Се грижиме за возрасните”, која

Прочитај повеќе

Министерството за финансии и УНДП потпишаа Меморандум за унапредување на фискалната децентрализација

Министерството за финансии, претставувано од министерот Фатмир Бесими и постојаната претставничка на УНДП во земјава Нарин Сахакјан денеска потпишаа Меморандум

Прочитај повеќе

Средба Мизрахи- Сахакиан: Социјалната инклузија, грижата за ранливите категории и креирањето на нови работни места и понатаму приоритет во заедничката соработка

Министерката за труд и социјална политика Рашела Мизрахи и Постојаната претставничка на Програмата за развој на ОН во државата Нарине

Прочитај повеќе