Шаќири на подготвителен министерски состанок во Париз пред одржувањето на Самитот за трансформација на образованието во организација на УНЕСКО

Како да се забрза прогресот на образованието до 2030 година е главна тема на министерскиот состанок кој денес и утре

Прочитај повеќе

На Глобалниот состанок 2021 на УНЕСКО, Република Северна Македонија ги потврди заложбите за создавање на современо и квалитетно образование

Република Северна Македонија даде силен сигнал и ги потврди заложбите за создавање на квалитетно и современо образование, со учеството на

Прочитај повеќе

Царовска на министерски состанок на УНЕСКО: Не дозволивме застој во образованието, ја забрзавме дигитализацијата

Република Северна Македонија успешно се справува со пандемијата во делот на образованието и ќе спречи генерациска катастрофа, благодарение на фокусот

Прочитај повеќе

Кога сте на Исланд, вие не сте ниту во Европа ниту во Америка

Исланд, или како што е наречена „Земја на мраз и оган“, е позната по своите вулкани, гејзери, глечери и водопади,

Прочитај повеќе