Сојузот на синдикати на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ повикува на протест

Сојузот на синдикати на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” на 2 јуни во 10 часот ги повика на мирен протест

Прочитај повеќе

Шаќири: Универзитетот „Мајка Тереза“ конечно ќе добие свој објект, наскоро ќе започнат инфраструктурните активности на локацијата доделена од МОН и Владата

По шест години од основањето, Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје ќе добие свој инфраструктурен комплекс. Со одлука на Владата од

Прочитај повеќе

Средба Шаќири – Амети: Универзитетот во Тетово продуцира подготвен кадар кој брзо се интегрира во општествените процеси

Наставно – научниот кадар на Универзитетот во Тетово се заложува за континуирано создавање на студенти кои ќе бидат добро подготвени

Прочитај повеќе

Шаќири: Универзитетот во Тетово успешно функционира, расте и се развива веќе 27 години

Државниот универзитет во Тетово одлично функционира и во услови на пандемија, односно добро ја прилагодил работата на овие вонредни околности

Прочитај повеќе

Британски научници развија третман со инхалатор против Ковид-19

Истражувачи од британскиот универзитет во Саутемптон смислиле нов инхалатор кој треба да им помогне на луѓето заразени со коронавирус да

Прочитај повеќе

СОНК: Разочарани сме од МОН – Во високото образование сеуште нема 10 посто покачување на платите

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура изразува незадолство од институциите поради неисполнувањето на договорот за зголемување на платите во

Прочитај повеќе

Отворено писмо до ректорот на УКИМ проф.др.Никола Јанкуловски

Почитуван Ректоре. Јас сум Гордана Попсимонова, вработена на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје како редовен професор. Член сум

Прочитај повеќе

Денеска протест на Институтот за хемија при Природно – математичкиот факултет

Студентите и професорите од Институтот за хемија на Природно-математичкиот факултет во Скопје ќе одржат протест. На протестот и професорите и

Прочитај повеќе