Истражување на УНИЦЕФ: 100% од учениците потврдиле дека онлајн наставата течела според распоред

Сите учесници во образовниот процес (директори, наставници и ученици) оценуваат дека наставата на далечина е поорганизирана оваа учебна 2020/21 година

Прочитај повеќе

УНИЦЕФ со поддршка на реформите на МОН- Време е за подобар образовен систем во кој учениците ќе бидат во центарот на промените

Претставничката на УНИЦЕФ Патриција Ди Џовани во изјава по повод Меѓунаридниот ден на образованието дава поддршка на образовните реформи коишто

Прочитај повеќе

МТСП и Канцеларијата на УНИЦЕФ обезбедија 500 пакети со дидактички материјали за деца со попреченост

Министерството за труд и социјална политика во соработка со Канцеларијата на УНИЦЕФ обезбеди 500 пакети со дидактички материјали за децата

Прочитај повеќе

152 милиони деца во светот се принудени да работат

Секоe од десет деца на светот принудно работат, објави УНИЦЕФ по повод Светскиот ден против детскиот труд, што се одбележа

Прочитај повеќе

СОНК: Стоиме зад сите прогресивни реформи во образованието

„Јасна визија на квалитетното образование“ беше темата на вчерашната расправа на коај учествуваше Премиерот Зоран Заев, заменик на претседателот задолжен

Прочитај повеќе