Штрајкот на вработените во Управата за водење на матични книги останува во мирување

Штрајкот на вработените во Управата за водење на матични книги (УВМК) останува во мирување. Како што информира Минситерството за правда,

Прочитај повеќе

Ставен во мирување штрајкот на Управата за водење матични книги

Вработените во Управата за водење матични книги и нејзините подрачни одделенија од утре редовно ќе ги извршуваат работните обврски, откако

Прочитај повеќе

Членови на УВМК протестираа пред Министерството за финансии – Следен чекор ќе биде масовен протест

Денеска пред Министерството за финансии протестираа членови на Независниот синдикат на Управата за водење на матични книги, со барање да

Прочитај повеќе