Бесими: 2022 година ја завршивме со јавен долг на ниво од 57,1 %, намалување за 3,9 процентни поени

Јавен долг од 57,1 % што е за 3,9 процентни поени понизок во однос на нивото од 2021 година, буџетски

Прочитај повеќе

АНАЛИЗИТЕ НИ ПОКАЖАА ДЕКА МОДЕЛОТ СО ДВЕ ПРОГРЕСИИ НА ДАНОКОТ НЕМАШЕ ДА БИДЕ ПОЗИТИВЕН – Лукаревска за даночната реформа

Ќе биде воведено, но не треба да биде избрзано. Овој став во вчерашното гостување во Топ тема на Телма го

Прочитај повеќе

Рокот за поднесување ДДВ-04 пријава продолжен до 28 октомври

Поради отежнато поднесување на даночни пријави преку системот е-Даноци, Управата за јавни приходи соопшти дека рокот за поднесување на ДДВ

Прочитај повеќе

Лукаревска во посета на даночен обврзник корисник на економските мерки на Владата

Директорката на Управата за јавни приходи Сања Лукаревска денеска го посети  даночниот обврзник  КРОМБЕРГ&ШУБЕРТ БТ ДООЕЛ Битола чија основна  дејност

Прочитај повеќе

Ангелоски – Лукаревска: Меѓусебната соработка од фундаментално значење за развој на бизнисите

Претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија, Трајан Ангелоски оствари работна средба со директорката на Управата за јавни приходи,

Прочитај повеќе

Продолжен рокот за поднесување ДДВ-04 пријава до 28 јануари

Крајниот рок за поднесување на ДДВ-04 пријавата се продолжува за три работни дена, односно краен рок за поднесување на ДДВ-04 пријавите ќе

Прочитај повеќе

Се најавува кривична одговорност за фирмите-неплаќачи на плати од државната помош

Владата бара кривична одговорност од речиси 1.200 претпријатија поради злоупотреба на државната помош за исплата на плати. Според јавно објавените

Прочитај повеќе

За февруари и март 181 работодавач не исплатиле плати на 753 вработени

До 31 мај 2021 година плата на своите вработени не им дале вкупно 181 работодавач кои добиле финансиска поддршка од

Прочитај повеќе

До крајот на мај исплата на парите од поврат на ДДВ!

До крајот на мај, граѓаните на своите сметки ќе добијат поврат на средствата од Данокот на додадена вредност за сметките

Прочитај повеќе

Лукаревска: Прифатени се барањата на сметководителите

Директорката на Управата за јавни приходи, Сања Лукаревска во гостувањето на ТВ 21 информираше дека се прифатени дел од барањата

Прочитај повеќе