Вработените во Управата за матични книги во среда на протест

Независниот синдикат на Управата за водење матични книги при Конфедерацијата на синдикални организации во среда ќе протестира пред Министерството за

Прочитај повеќе

Продолжува штрајкот на вработените во Управата за водење матични книги

Штрајкот на вработените на Управата за водење матични книги ќе продолжи се до исполнување на барањата за потпишување колективен договор,

Прочитај повеќе

Независниот синдикат на Управата за матични книги: 70 отсто од вработените земаат под минималната плата

Независниот синдикат на Управата за водење на матичните книги изрази загриженост за ставот на Министерството за правда дека колективниот договор

Прочитај повеќе

Протест на вработените во Управата за матични книги, нема вадење на изводи и умреници

Од денеска нема закажување на свадби, ниту вадење документи: Протестираат вработените во Управата за матични книги Граѓаните од денеска нема

Прочитај повеќе

Ќе штрајкуваат вработените во Управата за матични книги: Нема вадење документи

Конфедерацијата на синдикални организации со Независниот синдикат на Управата за матични книги најавува дека од утре ќе започне штрајк. -Јавноста

Прочитај повеќе

Лукаревска: Заложбата на Владата е ставките за ресторанските услуги да бидат 10 проценти

Директорката на Управата за јавни приходи Сања Лукаревска изјави дека заложбата на Владата е ставките за ресторанските услуги да бидат

Прочитај повеќе

Речиси 14,000 компании досега добиле финансиска помош за исплата на плати

Досега се одобрени 13,696 барања за финансиска поддршка за исплата на плати за вработени за месец октомври 2020 година, а

Прочитај повеќе

До денеска е рокот за поднесување барање на компаниите за државна помош

Работодавачите до Управата за јавни приходи може уште денеска да поднесуваат барања за државна помош за зачувување на работните места.

Прочитај повеќе

Силна поддршка од Синдикатот на администрација и државна управа на Македонија за протестот на Синдикатот на полицијата

Синдикатот на администрација и државна управа на Македонија (САДУ) испраќа неизмерна поддршка до  раководствоto и до секој еден член и

Прочитај повеќе

Гласен Текстилец приjавил фирми кои користеле државна помош, а исплатиле помала сума од минималната плата

✊📍🔜➡️Од страна на правниот тим на Гласен Текстилец, испратени се до Управа за јавни приходи пријави за фирми кои користеле

Прочитај повеќе