Синдикатот бара поставување професионални кадри на раководните места во ЦУК

Синдикат на вработените во Центарот за управување со кризи бара поставување професионалци и непартиски личности за директори и заменици во ЦУК,

Прочитај повеќе

Преку системот на Пакомак во 2019 се рециклирани 28.002 тони амбалажен отпад

Друштвото за управување со пакување и отпад од пакување ги објави своите резултати од напорите за организирана заштита на животната

Прочитај повеќе

Се одржа четвртиот состанок на главниот координативен кризен штаб

На четвртиот состанок на главниот координативен кризен штаб, се дискутираа тековните состојби и најновите информации од Комисијата за заразни болести. Центарот

Прочитај повеќе

Собранието го донесе Законот за управување со отпад

Собранието во продолжението на 130-та седница со 62 гласа „за“ го донесе Законот за управување со отпад по скратена постапка.

Прочитај повеќе

Агенцијата за управување со одземен имот вработува…

Агенцијата за администрација објави оглас за вработување на 4 државни службеници во Агенцијата за управување со одземен имот. За бараат

Прочитај повеќе

Асоцијацијата за управување со посебните текови на отпад бара доследно спроведување на законите и имплементација на забелешките од бизнис заедницата

Во фаза кога во собранието се расправа за неколку закони поврзани со селекција на отпадот и рециклирање, асоцијацијата за управување

Прочитај повеќе

Одржан семинар за управување со опасни супстанции

Управување со опасни супстанци Еднодневен семинар во организација на МЗЗПР и Стопанска комора на Македонија и завршна активност како дел

Прочитај повеќе