Висината на месечен додаток кај најангажираните службеници може да се зголеми до 30%, исплатите ќе следат после изборите исклучиво во рамки на постоечките буџети

Владата на Република Северна Македонија на 95-та седница одржана на 5 август 2021 година, донесе Уредба за начинот и критериумите

Прочитај повеќе

АСОМ: Владата итно да ја продолжи уредбата за он-лајн спортско обложување – државата ризикува да изгуби стотици милиони денари во буџетот

Асоцијацијата на спортски обложувалници на Македонија реагира до Владата дека утре, 22 декември, истекува рокот за преточување на уредбата со

Прочитај повеќе

Донесена уредба за начинот на организирање на наставата во вонредни околности

На предлог на Министерството за образование и наука, на вчeрашната седница е донесена Уредба за начинот на организирање и реализирање

Прочитај повеќе

Лазаров: Не само санкции за компаниите, туку и одговорност за тие што ја креирале Уредбата

Не само санкции за компаниите, туку одговорност за тие што ја креирале уредбата поради тоа што дозволиле можна злоупотреба на

Прочитај повеќе

Дополнета е Уредбата за платежни картички за вработените со ниски приходи, млади лица и здравствени работници

На денешната седница Владата донесе измени и дополнувања на Уредбата со законска сила за финансиска поддршка на граѓани и вработени

Прочитај повеќе

МЗЗПР: 100 отсто плата за секој вработен-заболен од коронавирусот на работното место

Македонското здружение за заштита при работа (МЗЗПР) достави предлог текст на уредба до Владата со која бара на секој заразен

Прочитај повеќе

Културни работници и уметници: Финансиската поддршка на владата не ги содржи нашите предлози

Иницијативата „Културата е насловна страна на секое општество“ и ЈАДРО – Асоцијација на независната културна сцена со соопштение до јавноста

Прочитај повеќе

Со дополнување на Уредбата за поддршка на платите за април и мај, се потврдува, гарантира и засилува владината политика за спас на работни места

Во продолжението на 48-мата седница на Владата на Република Северна Македонија што се одржа денеска, 1 мај, донесена е измена

Прочитај повеќе

Уставниот суд ги стопираше владините уредби за платите во СЈО и на функционерите

Уставниот суд ќе ја преиспитува уставноста и законитоста на три владини Уредби со законска сила донесени во вонредната состојба. Станува

Прочитај повеќе

Владата одлучи да може да се коцкаме од дома: Кладилниците ќе работат онлајн!

Владата донесе Уредба со законска сила за примена на Законот за игри на среќа и забавните игри за време на

Прочитај повеќе