Интервју со работодавач: На работниците треба да им се понуди разумен опсег на плати кога аплицираат за работа

Разговараше: Бобан Илијевски На кандидатите за работа треба да им се понуди опсег за тоа колку би изнесувала платата на

Прочитај повеќе

(Фото) Дали Македонски Железници ќе останат без машиновозачи?

Бобан Илијевски Додатокот на плата за квалитет да се зголеми од 30 на 40 проценти, односно 10 проценти повеќе за

Прочитај повеќе

(Видео) Јовевски: Потребен е закон за работни односи по македонска мера

Трудовото право и работните односи се една динамична материја. Секако, таа динамија којашто ги прати економските текови, но и модерните

Прочитај повеќе

Арсовска за Работник:Во 80% од културните институции нема основни услови за работа

Според Вас, каква е материјалната и социјалната положба на културните работници во државата? Состојбата во културата по прашање на социјалната

Прочитај повеќе

Текстилни работнички: Тоалетот е отклучен само кога доаѓа инспекција

Ниски плати, мобинг, работа во просечни услови за заштита на здравјето, недоверба во инспекторатот и во синдикалното дејствување. Текстилните работници и

Прочитај повеќе

Катар: Мигрантите штрајкуваат поради работните услови

Стотици работници – мигранти во Катар штрајкуваа изминатава недела поради лошите работни услови, неисплатените и доцнежните плати и заканите дека

Прочитај повеќе

Синдикатот на УМВК бара поголеми плати и подобри работни услови

Зголемување на платите на вработените во Управата на водење на матична книга (УВМК), креирање посебен колективен договор, подобрување на условите

Прочитај повеќе

САД: Дали 11,000 авио работници ќе влезат во штрајк?

Доналд Трамп најави договор за ставање крај на прекинувањето на работата на контролорите на летови кои кратко ги прекинаа летовите

Прочитај повеќе

Интервју со Снежана Конеска – Руси

Ексклузивно за порталот Работник – интервју со доајенот на македонската театрска сцена и Претседателка на регионалниот одбор на Самостојниот синдикат

Прочитај повеќе