Левица: Усогласувањето на пензиите го продлабочува социјалниот јаз особено во услови на пандемија и инфлација

Министерството за труд и социјална политика најави јануарско покачување на пензиите од 2,9%, според процентот на порастот на индексот на

Прочитај повеќе

Усогласување на платите со минималната или штрајк?

Усогласување на платите со растот на минималната плата, е долгогодишното барање на синдикатите од јавниот сектор. Минималната плата се зголеми

Прочитај повеќе

Пензионерскиот синдикат по повод Денот на пензионери, со предлог за усогласување на пензиите

Во пресрет на Денот на пензионерите 20 септември, Пензионерскиот синдикат на Македонија им го честита денот на пензионерите и им

Прочитај повеќе

СОНК излезе со првомајски проглас

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура – СОНК, вчера излезе со првомајски проглас каде ги искажа своите ставови околу

Прочитај повеќе