„Не сакам да успеам јас, но нема да успееш и ти“ – македонски парадокс

Автор: Бобан Илијевски Уште кога започнав да ги пишувам моите колумни сакав на површина да вадам теми за кои не

Прочитај повеќе

Земја на неостварени соништа и желби и восхитување на туѓиот (не)успех

Колумна на Бобан Илијевски Да бидеш работник во Македонија значи да работиш, а притоа да немаш да го преживееш месецот.

Прочитај повеќе

Потребно е да размислуваш дека си успеал, за да навистина успееш

Многумина од вас, претпоставувам дека некогаш помислиле да започнат свој бизнис. Верувам дека сте смислиле и бизнис идеја и  од

Прочитај повеќе