Најмладата жена градоначалник во австралиската историја избрана во Градот Витлесија во Викторија

Австралиска студентка во Викторија стана најмладата жена што некогаш била избрана за градоначалник на австралискиот совет.  Емилија Лиза Стерјова беше

Прочитај повеќе