СКСМ: КОНЕЧНО УСТАВНИОТ СУД ПРЕСЕЧЕ – РАЗГОВОРИТЕ ЗА СПОРНИОТ ЗАКОН ТРЕБА ДА ПРОДОЛЖАТ

Уставниот суд одлучи да не поведе постапка за измените на Законот за работните односи во кој беше оспорено работењето во

Прочитај повеќе

Уставен суд утре повторно ќе расправа за неработната недела

Уставниот суд за утре ја одложи 38 седница на која меѓудругите точки треба да се оцени и уставноста на измените

Прочитај повеќе

Уставниот суд не донесе одлука за „работа во недела“ поради недоволно мнозинство

Уставниот суд немаше мнозинство да ја прифати или отфрли иницијативата на Стопанската комора со која ги оспорија измените на Законот.

Прочитај повеќе

Утре на Уставен суд ќе се разгледува иницијативата за укинување на недела неработен ден

Почитувани, Поради интерес на повеќе медиуми и организации Уставниот суд информира дека на седницата којашто е закажана за 14 септември

Прочитај повеќе

Уставниот суд го укина членот 12 од законот за изградба на Коридорот 8

Уставниот суд на денешната седница го укина членот 12 од Законот за утврдување стратешки партнер за имплементација на проектот за

Прочитај повеќе

Петковски: Не би ме изненадило Уставниот суд воопшто да не расправа за иницијативата на Гласен Текстилец и СГИП

Фејсбук статус на Милан Петковски, Претседател на Македонското здружение за заштита при работа: Поучен од досегашниот шаблон на однесување на

Прочитај повеќе

Уставниот суд денеска ќе решава дали работниците на Коридорот 8 и 10 ќе работат 60 часа или не

Уставниот суд на денешната седница ќе одлучува по поведената постапка за оценување на уставноста на член 12 од Законот за

Прочитај повеќе

Уставен не расправаше за недела неработен ден, иницијативата е повлечена

Од технички причини беше повлечена иницијативата за недела неработен ден поднесена од Стопанската комора на Северна Македонија до Уставниот суд.

Прочитај повеќе

Законот за недела неработен ден утре пред Уставен суд

Стопанската комора на Северна Македонија го оспори Законот за недела неработен ден пред Уставниот суд. Реферат У.бр.4/2022 Oспорен: Закон за

Прочитај повеќе

Поради предвидените 60 работни часа, Уставниот суд поведе постапка за Законот за изградба на коридорите 8 и 10

Уставниот суд на денешната седница одлучи да поведе постапка по член 12 од Законот за изградба на делници од коридорите

Прочитај повеќе