archiveУставен

МакедонијаПравдаСиндикат

ССНМ: Остра осуда за одлуката на Уставниот суд да не им дозволи пристап на медиумските работници

Самостојниот синдикат на новинарите и на медиумските работници (ССНМ) најостро ја осудува одлуката на Уставниот суд да не им дозволи...
МакедонијаПравдаСиндикат

Мнозинство на апелациони судии заклучиле дека на затворската полиција не и следува надомест за ризик

Судиите на четирите апелациони судови, со мнозинство гласови одлучиле дека на затворската полиција не и следува надомест од 30 проценти...