Финансиска мотивација за вакцинација – не е спротивна на законите, но дали е етичка?

Бобан Илијевски Порталот Работник прв во државата го посочи она што беше очигледно, а тоа е дека одредени работодавачи ќе

Прочитај повеќе

Левица: Не може Уставот за функционерите да биде мајка, а за обичниот народ маќеа

Денес, Правниот сектор на Левица, до Уставниот суд на РМ поднесе иницијатива за оценка на уставноста и законитоста на владината

Прочитај повеќе

МИОА не може да ја сопре платата, таа е уставно право

Автор: Стојче Јовановски Почитувани, Синдикатот на затворите не е против во Министерството за информатичко општество и администрација (МИОА) да се

Прочитај повеќе

Министерство за „НЕ“ правда

Автор: Стојче Јовановски Во Затворите се соочуваме со константни промени се со цел (подобрување) на условите во затворите- за кого

Прочитај повеќе

КСС со моќна порака за денот на трудот

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија – КСС излезе со свој прво мајски проглас, во кој укажува на лошата ситуација

Прочитај повеќе