Како се селектираат кандидатите за вработување во здравството?

Продолжува негативната селекција Интегрален пост: „Другари, сакам покрај тоа што веќе правно ја потегнавме целата ситуација да ја објавам и

Прочитај повеќе

Три докторки од Пулмологија заразени со коронавирус

Три докторки од Универзитетската клиника за пулмологија се позитивни на коронавирус. Две од нив досега немаат симптоми, додека едната има

Прочитај повеќе

На Инфективна клиника хоспитализирани 36 пациенти со грип, еден во животозагрозувачка состојба

На Универзитетската клиника за инфективни болести и фебрилни состојби во текот на вчерашниот ден се прегледани 24 пациенти со грип.

Прочитај повеќе

Синдикат на КПУ- Скопје: Постапките на поединецот не ги отсликуваат постапките на колективот

Од Синдикатот на КПУ Затвор Скопје, при синдикатот за администрација и државна управа – САДУ до Порталот Работник пристигна реакција

Прочитај повеќе

Министерство за „НЕ“ правда

Автор: Стојче Јовановски Во Затворите се соочуваме со константни промени се со цел (подобрување) на условите во затворите- за кого

Прочитај повеќе

Мнозинство на апелациони судии заклучиле дека на затворската полиција не и следува надомест за ризик

Судиите на четирите апелациони судови, со мнозинство гласови одлучиле дека на затворската полиција не и следува надомест од 30 проценти

Прочитај повеќе