Замина времето кога можеа да се мајтапат со работниците – доаѓа времето кога работниците ќе се мајтапат со нив

Автор: Бобан Илијевски Помина една цела недела од штрајкот на СОНК. Денеска ќе биде, ако не ги сметаме сабота и

Прочитај повеќе

Културните институции во Велес работат со минимален број на вработени

Библиотеката „Гоце Делчев и Народниот музеј во Велес работат со минимум вработени. Поради тоа, библиотеката нема капацитет да работи во

Прочитај повеќе

Приватните градиники ќе отпуштат 600 вработени доколку не добијат помош од Владата

Стотици згрижувачи и друг персонал од приватните градинки ќе ги загубат своите работни места доколку државата не им помогне да

Прочитај повеќе

СОНК: Ги потсетуваме културните установи да подготват плати со новите коефициенти

СОНК  преку фејсбук постави ги потсетува директорите на културните установи да подготвуваат плата во согласност со Колективниот договор и новите

Прочитај повеќе

Конференцијата на приватни високообразовни установи бара финансиска поддршка за сите суденти

Конференцијата на приватни високообразовни установи смета дека Уредбата со законска сила на Владата за издавање домашна платежна картичка, како финансиска

Прочитај повеќе

Стоп за никотниските зависници – кој пуши, не може да работи

Американската компанија „Ју -хол интернешнел“ објавила дека ќе го прекине вработувањето на „никотниски корисници“, пушачи и корисници на електорнски цигари.

Прочитај повеќе

СОНК влегува во штрајк на солидарност во културата

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура – СОНК влегува во солидарен штрајк во културата, приклучувајќи му се на Синдикатот

Прочитај повеќе

МИОА не може да ја сопре платата, таа е уставно право

Автор: Стојче Јовановски Почитувани, Синдикатот на затворите не е против во Министерството за информатичко општество и администрација (МИОА) да се

Прочитај повеќе

Професионалните војници над 45 години заминуваат во затворската полиција

Професионалните војници со навршени 45 години од денеска на нови работни места. Кариерата ќе ја продолжат во казнено поправните установи

Прочитај повеќе

Новите гаражи ќе ја намалат цената за паркинг на клинички, вели д-р Беговиќ

Ако цената за месечен билет на Клинички центар се намали со изградбата на нови монтажни катни гаражи, тогаш таа одлука

Прочитај повеќе