Министерот за образование на учениците им го честита крајот на учебната година

Министерот за образование и наука Јетон Шаќири им го честита крајот на учебната година на учениците, заблагодарувајќи им за максималната

Прочитај повеќе

МОН: Почетокот на второто полугодие одложен за први февруари

Почетокот на второто полугодие во основните и средните училишта се одложува за први февруари годинава, одлучи Владата на Република Северна

Прочитај повеќе

Царовска: Средните училишта ги отворивме за учениците, посакувам успешна учебна година и почитување на мерките за заштита

Средношколците најдобро знаат што значи враќањето на училиште. Дел од генерациите во изминатата година и половина искусија како е да

Прочитај повеќе

Царовска: учебната 2021-2022 е година на крупни промени за поквалитетно образование, среќно на сите ученици и наставници!

Големо е задоволството што после година и половина, денес повторно гледаме полни училишта и училници со ученици и наставници, ја

Прочитај повеќе

Царовска во Пробиштип: училиштата се подготвени за новата учебна година, вниманието е подеднакво насочено кон квалитетот на наставата и кон безбедноста на учениците и наставниците

Интензивна е комуникацијата со локалните самоуправи и со раководствата на училиштата пред стартот на новата учебна година, со цел сите

Прочитај повеќе

МОН: Создадени се услови за започнување на учебната година со физичко присуство, конечна одлука на утрешната владина седница

Создадени се услови за почеток на новата учебна година со физичко присуство, оцени денеска Главниот кризен штаб со кој раководеше

Прочитај повеќе

Учебната година ќе почне на први септември, но нема одлука дали ќе биде со физичко присуство

Учебната година ќе почне на први септември, но нема одлука дали ќе биде со физичко присуство. Од Министерството за образование

Прочитај повеќе

Шабани: И покрај пандемијата, учебната година успешно заврши

Учебната година и покрај предизвиците на пандемијата успешно заврши, што се должи на големиот ангажман на Министерството за образование и

Прочитај повеќе

Позитивните случаи во градинките можат да ги променат плановите за учебната година

Здравствените власти не ја исклучуваат можноста за одложување на најавениот почеток на школската година со физичко присуство.. Реакцијата следи откако

Прочитај повеќе