Шабани: Спорниот учебник по географија е повлечен, сите деца имаат право да учат од квалитетни учебници и наставни содржини

Заменик-министерот за образование и наука Арафат Шабани на денешната прес-конференција информираше дека е повлечен од употреба учебникот по географија за

Прочитај повеќе

МОН: Учебникот по географија за втора година гимназиско образование е повлечен од употреба

Министерството за образование и наука информира дека е повлечен од употреба учебникот по географија за втора година гимназиско образование. Денес

Прочитај повеќе

За учебникот по социологија немало никакви забелешки од страна на наставниците

Ќе се разгледаат сите опции дали да се повлече или да се корегира учебникот по Социологија за втора година и

Прочитај повеќе