Денес е Светски ден на учителот: Добриот наставник е како свеќа – се троши себеси за да им го осветли патот на другите

Денешниот ден, 5 Октомври, е прогласен за Светски ден на учителите. Да се биде учител, наставник, професор, воспитувач е најблагородната,

Прочитај повеќе

Народот кои ги потценува своите учители е осуден на пропаст!

Различни луѓе паметат различни личности, работи и искуства од своите најрани денови, но речиси сите паметат една иста личност –

Прочитај повеќе

Хрватска: Синдикатот на учители и наставници собра потписи за одложување на „Училиште за живот“

Синдикатот Препород собрал 2,980 потписи од учителите и наставниците кои бараат едногодишно одлагање на фронталната примена на „Училиштето за живот“

Прочитај повеќе

Синдикатотот на бугарските учители во работна посета на Македонија

Ексклузивно за Работник, Претседателот на Самостојниот сидникат за образование, наука и култура – СОНК, Јаким Неделков истакна дека на седницата

Прочитај повеќе