Лукаревска: Воведуваме „е-фактура“ во борбата против сивата економија

Во поглед на сивата економија имаме предизвици, што значи дека ќе имаме и нови проекти во оваа насока, рече директорката

Прочитај повеќе

Над 8,000 газди не им исплатиле плати на работниците до 24 јануари

Неисплаќањето на платите е болна точка на многу работници во државата. Впрочем, ова е и една од најчестите поплаки кои

Прочитај повеќе

Новите вработувања во УЈП со префрлање на вработени од други институции, но и целосно нови

Во Управата за јавни приходи  (УЈП) ќе имаат можност да се пријават за вработување сите кои ги исполнуваат условите, односно

Прочитај повеќе

Жените управители во Македонија вработуваат 121,693 работници

Согласно податоците на даночната управа во земјава има 104.507 активни даночни обврзници правни лица регистрирани во сите региони во државата,

Прочитај повеќе

УЈП објави листа на луѓе и фирми кои должат данок – Проверете кој се’ се наоѓа на оваа листа

Управата за јавни приходи објавува Листа на должници бр.11/2022 за долгови доспеани до 31.07.2022 и неплатени до 31.10.2022 година по

Прочитај повеќе

Лукаревска: Речиси 5.000 работодавачи немаат исплатено плата во август

Скоро 5.000 работодавачи немаа исплатено плата на работниците за август, а ист број на работодавачи воопшто немаат поднесено пресметки за

Прочитај повеќе

Какви промени ќе има од почетокот на следната година за скенирањето на фискални сметки?

Директорката на УЈП Сања Лукаревска вели дека мерката за поврат на ДДВ дава одлични резултати, и со право е најпопуларна

Прочитај повеќе