- Advertisement -

archiveфабрика

ЕкономијаМакедонијаНовостиСветот на работникот

Американска компанија сака да гради фабрика во „Жабени“ крај Битола

Американска компанија за производство на рударска опрема била заинтересирана да гради во зоната „Жабени“ крај Битола. „Независен“ неофицијално дознава дека...
ЕкономијаНовостиСвет

Шпанија планира фабриката на Нисан да ја пренамени за производство на батерии за електрични автомобили

Шпанија размислува фабриката на јапонскиот производител на автомобили Нисан, што требаше да биде затворена во декември, да ја пренамени за...
МакедонијаНовостиПравдаСветот на работникот

Од Југохром најавуваат дека е можно годинава да се догради системот за отпрашување

Петта година изминува откако прекина работата на фабриката за производство на феролегури „Југохром” во тетовско Јегуновце поради неисполнетите обврски за...
НовостиПравдаСветот на работникот

СВЕДОШТВО на текстилна работничка: Не одјавуваа и пријавуваа кога сакаа, на лекар дознaвме дека немаме осигурување

Голем дел од вработените во текстилната индустрија се изложени на прекршувања на нивните права од работен однос. Постојат примери на...
1 2 3 6
Page 1 of 6