Медиуми и факултети ќе ги отвораат железните врати меѓу Скопје и Софија

Во процесот на градење доверба меѓу Скопје и Софија се подготвуваат заеднички проекти во медиумите, образованието, културата и бизнис заедниците,

Прочитај повеќе

СОНК и НАкС: Заедно ќе презeмеме законски мерки против намерата за формирање на синдикат на универзитетите

Бобан Илијевски Ќе ги преземат сите законски и легитимни мерки доколку ректорите на јавните универзитети не се откажат од намерата

Прочитај повеќе

Академски синдикат: Нема доволно професорски кадар на државните факултети

Четворица од пет професори на државните факултети по заминување во пензија ќе останат без замена. Недостигот на асистенти е алармантен,

Прочитај повеќе