„Студенти, учете и ќе постигнете големи нешта“! Прв академски час на практичниот ИТ-факултет Brainster Next College

Првиот практичен ИТ-факултет во земјава, Бреинстер Некст колеџ (Brainster Next College), вчера ги отвори вратите за својата прва генерација студенти што ќе

Прочитај повеќе

Факултет бара помошник на помошникот – Оглас кој го насмеа целиот регион

Деновиве на социјалните мрежи се споделува необичен оглас за работно место на Педагошкиот факултет при Универзитетот во Бихаќ, Босна и

Прочитај повеќе

„Денови на кариера” на Факултетот за земјоделски науки и храна-Скопје

 По повод 74 години постоење на Факултетот за земјоделски науки и храна – Скопје денеска се организираат „Денови на кариера”, поддржани

Прочитај повеќе

Поддршка и од Факултетот за Ветеринарна медицина на СОНК

Професорите, асистентите, администрацијата и техничкиот кадар од Факултетот за ветеринарна медицина во Скопје, дадоа целосна поддршка на штрајкот на Самостојниот

Прочитај повеќе

За синдикатот на клинички центар нацрт законот за лекарска дејност е мешавина на постоечки закони

За Самостојниот Синдикатот на Клинички центар – ССКЦ, Нацрт Законот за лекарска дејност кој во основа делува како мешавина на

Прочитај повеќе

Законите за работни односи и за судска служба не се применуваат во пракса

Законите за судски службеници и работни односи не се почитуваат, констатираше Драган Јосевски, Претседател на синдикалната организација на правосудство во

Прочитај повеќе