Филипче: 100 илјади денари плата на лекар специјалист со дежурства во 2020 година

Министерот за здравство Венко Филипче, заедно со претседателот на Самостојниот синдикат за здравство, фармација и социјална заштита, Љубиша Каранфиловски и претседателот

Прочитај повеќе

За специјалистите 25 %, а за сестрите 10 %, од февруари се зголемуваат платите во здравството

Постигнавме историски договор за досега рекордно зголемување на платите на здравствените работници и соработници, почнувајќи од февруари 2020 год. Платите

Прочитај повеќе

Самостојниот синдикат за здравство, фармација и социјална заштита е задоволен од измените во законот за здравствена заштита

Самостојниот синдикат за здравство, фармација и социјална заштита ги поздравува усвоените измени во Законот за здравствена заштита, бидејќи сметааат дека

Прочитај повеќе