Инвестиција од 1,2 милиони евра на Бимилк за фармерите

Бројот на молзни крави во земјава во текот на идните месеци ќе се зголеми за нови 500 висококвалитетни јуници, а

Прочитај повеќе

Повеќе од 11.000 фарми во Холандија ќе згаснат, фармерите цел месец протестираат против владиниот план за намалување на емисиите на азот

Протестите на земјоделците во Холандија не се завршени, а проблемите поради кои ги започнаа се уште се актуелни. Во знак

Прочитај повеќе

Бунт на фармерите во Холандија: Не ги даваме земјата и добитокот

Земјоделците во Холандија покренаа бунт поради плановите на владата за намалување на емисиите на азот. Сточарите во ова гледаат ултиматум:

Прочитај повеќе

Исплатени субвенциите за за фармерите кои имаат обележани грла говеда, кози, како и за сите фармери кои задржале женско јагне

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој денеска  на сметките на 11,785 субјекти се исплатени близу 617,6 милиони денари

Прочитај повеќе

Исплатени 617,6 милиони денари за обележани грла говеда, кози и задржано женско јагне

На 11,785 фармери кои имаат обележани грла говеда, кози и кои задржале женско јагне им се исплатени 617,6 милиони денари

Прочитај повеќе

Националната федерација на фармери се против продажба на земјоделско земјиште

Како претставници на земјоделците и малите земјоделски стопанства никогаш не сме се согласувале да се донесуваат закони преку кои ќе

Прочитај повеќе

Националната федерација на фармери почнува афирмативна кампања „Купувајте домашни производи“

Во пресрет на велигденските и првомајските празници, Националната федерација на фармери (НФФ) започна афирмативна кампања „Купувајте домашни производи“. Целта на

Прочитај повеќе