Фајнанс Тинк: Невработеноста во вториот квартал од 2022 е намалена на 14,5 %

Невработеноста во вториот квартал од 2022 понатамошно благо се намали, на 14.5% од претходните 14.8% (К1-2022). Благо подобрување бележи и

Прочитај повеќе

Фајнанс тинк: Пред 40 години и сега, само банкарите и тогаш и сега живеат над просекот

Институтот за економски анализи Фајнанс тинк истражи како се живеело пред 40 години и сега, кај сме биле пред 40

Прочитај повеќе

Фајнанс Тинк: Наместо надувување на капиталните расходи, потребно е да се стави фокус на ефикасноста на трошењето

Фајнанс Тинк во својот коментар за ребалансот на Буџетот за 2021 година порачува дека тој претставува „најгломазниот план од постоењето

Прочитај повеќе

Расте бројот на сиромашни во Македонија

Корона кризата дополнително осиромаши 12. 000 лица. Од март до јуни уште толку домаќинства се приклучија на групата од 455

Прочитај повеќе