„Фајнанс тинк“ ја проектира годишната инфлација на 9,7 отсто

Во првиот квартал од 2022, инфлацијата се искачи на 7.7% на годишна основа. Овој раст на цените е скоро во

Прочитај повеќе

Пандемијата ги зголеми невработеноста и сиромаштијата

Иако пандемијата како да „губи здив“, таа сепак силно ја разниша економијата и разорувачки влијаеше врз пазарите на трудот во

Прочитај повеќе

„Фајнанс тинк“ апелира политичарите да бидат одговорни и брзо да го донесат петтиот економски пакет

Фајнанс тинк (ФТ) апелира до политичките чинители за поголема конструктивност и одговорност на опозицијата, но и за државничка одговорност и

Прочитај повеќе

Недостатокот на стручен кадар поради ковид кризата се продлабочи – ќе бидат потребни преквалификации

Околу 100 милиони работници во Европа ќе бидат принудени да бараат нови занимања, поради промените коишто ги предизвика пандемијата од

Прочитај повеќе

Петрески: Имунизацијата е приоритет – здравствен и економски

Годината која измина ја завршивме со негативна стапка од 4,5 %, но доколку ја погледнеме целата структура и движењата, може

Прочитај повеќе

475.000 ЖИТЕЛИ во Македонија имаат помалку од 126 денари на ден

Финанскиско-економската криза која ја предизвика пандемијата од Ковид-19 силно ги погоди нискодоходовните групи граѓани кои најчесто работат на нископлатени работни

Прочитај повеќе