Европската Федерација на новинари го осудила отпуштањето на новинарите од хрватски локален медиум

Европската Федерација на новинари (ЕФН) објавила дека му се придружува на Хрватското новинарско здружение и Синдикатот на новинари на Хрватска

Прочитај повеќе

Националната федерација на фармери почнува афирмативна кампања „Купувајте домашни производи“

Во пресрет на велигденските и првомајските празници, Националната федерација на фармери (НФФ) започна афирмативна кампања „Купувајте домашни производи“. Целта на

Прочитај повеќе

Федерацијата на новинари објави совети за медиумските работници во време на корона кризата

Меѓународната федерација на новинари (МФН) најголемата организација во светот која претставува 600.000 членови од 146 земји ги објави советите за медиумите да преземат мерки

Прочитај повеќе

ССНМ, ЗНМ и СЕММ ја потпишаа повелбата на Европската Федерација на новинари

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) денеска ја промовираше Повелбата за услови за работа за новинарите, како и нацрт фер-договори

Прочитај повеќе

Одржана работилницата: „Моето право на иформираност“

Од 23.01 до 25.01.2020 година, во Велес се одржа работилница насловена “МОЕТО ПРАВО НА ИНФОРМИРАНОСТ”, која беше организирана од страна

Прочитај повеќе

Јавен повик до основните и средните училишта за учество во Европскиот квиз на парите

Ги повикуваме основните и средните училишта во Република Северна Македонија за учество во меѓународниот натпревар Европски квиз на парите. Овој квиз

Прочитај повеќе

Европската федерација на новинари го поздрави Регистарот на порталите

Европската федерација на новинарите (ЕФН) го поздрави Регистарот за саморегулација на професионалните онлајн медиуми во Северна Македонија, инициран од Здружението

Прочитај повеќе

ПСМ: Донесена декларација со која се бара да се унапреди стандардот на пензионерите

Пензионерските синдикати во рамките на Европската Федерација на пензионерски синдикати – ФЕРПА се заложија дека заеднички ќе бараат решенија што

Прочитај повеќе

СОНК учествува на Светскиот Конгрес на Меѓународната Федерација на синдикати од образование

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура – СОНК со свои претставници учествува на 8 – Светски Конгрес на Меѓународната

Прочитај повеќе

Интервју со потпретседателот на САДУ, Дејан Стојановски

Ексклузивно за Работник.мк, интервју со Потпретседателот на Синдикатот на администрација и државна управа на Македонија – САДУ. Кое е Вашето

Прочитај повеќе