Ван Хоол ќе стипендира и поддржува магистри на ФЕИТ

Компанијата Ван Хоол Македонија ќе стипендира и поддржува два магистри на Факултетот за електротехника и информациски технологии при Универзитетот „Св.

Прочитај повеќе

Царовска го посети ФЕИТ кој доби поддршка од МОН за развој на двете научни лаборатории во состав на факултетот

-Убаво е кога наместо разни изговори дека не постојат можности или дека нема услови за вложување во развој на сопствените

Прочитај повеќе