Федерација на пензионери: Да се замрзне старосната граница за одење во пензија

Пензионерскиот синдикат на Македонија веќе една година е член на Федерацијата на пензионери и постари лица – ФЕРПА, преку која

Прочитај повеќе

(ВИДЕО)„Пензионерскиот синдикат дел од европското семејство на синдикати ФЕРПА“

Дел од интервјуто со Претседателот на пензионерскиот синдикат на Македонија, г-дин Марјан Спасовски каде зборува за Европската Федерација на пензионери и

Прочитај повеќе

Пензионерскиот синдикат стана дел од најголемата федерација на пензионери во Европа, а не може да се регистрира дома

На ден 26.11.2020 година Пензионерскиот синдикат при Конфедерација на слободни синдикати на Македонија, со едногласно гласање на 70 делегати, стана

Прочитај повеќе