Tомшиќ од МОН: По еден месец настава со физичко присуство, состојбата во училиштата е стабилна и дневно се следи

Во првиот месец од новата учебна година успешно се одвиваше настава со физичко присуство на учениците, како во основните така

Прочитај повеќе

Царовска во Чаир: моделот за настава со физичко присуство ќе го одржиме со висока лична и колективна одговорност

Верувам дека моделот за настава кој ќе го применуваме од утре, со физичко присуство за сите ученици со точно утврдени

Прочитај повеќе

Усвоени планот и протоколите за настава во основното и средното образование со физичко присуство

На вчерашната 101-ва седница, Владата на Република Северна Македонија донесе измени и дополнувања на мерките за спречување на ширењето на

Прочитај повеќе

Царовска за ТВ Клан: Отворањето на училиштата со физичко присуство е најдобра опција за учениците, заеднички да ги почитуваме протоколите за заштита на здравјето

Од први септември наставата ја започнуваме со физичко присуство во сите училишта, за што Владата веќе донесе одлука и се

Прочитај повеќе

МОН: Создадени се услови за започнување на учебната година со физичко присуство, конечна одлука на утрешната владина седница

Создадени се услови за почеток на новата учебна година со физичко присуство, оцени денеска Главниот кризен штаб со кој раководеше

Прочитај повеќе

Одделни средби на родителите кои се за онлајн настава и со физичко присуство со владините претставници

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Оливер Спасовски, заменичката-министерка задолжена за координација со економските ресори Мила Царовска, министерот за

Прочитај повеќе