Ќе биде се потешко да се најде работа во медиуми: Дали е ова „аларм“ за промена на работата?

Поради забавувањето на рекламирањето, економските грижи и напори за преоѓање на стриминг, многу големи медиумски компании биле доведени во „режим

Прочитај повеќе

Филмскиот фестивал во Венеција ќе се одржи во септември

Филмскиот фестивал во Венеција ќе се одржи, според распоредот, на почетокот на септември, имајќи предвид дека ширењето на новиот коронавирус

Прочитај повеќе

Друштвото на филмски работници на Македонија одбележува 70 години од своето постоење

Друштвотото на филмските работници на Македонија е основано на 21 мај 1950. Друштвото е формирано како општествена организација што ги

Прочитај повеќе

Харви Вајнстајн одведен во најопасниот американски затвор Рикерс

Поранешниот филмски продуцент Харви Вајнстајн е одведен во злогласниот њујоркшки затвор Рикерс, десет дена откако беше осуден за силување и

Прочитај повеќе

Друштвото на филмски работници бара редефинирање на моделите за финансирање

Друштвото на филмските работници на Македонија (ДФРМ) на редовното собрание усвои одлука да иницира редефинирање на моделите на финансирање на

Прочитај повеќе