За ова момче велат дека е финансиски гениј: Чистел тоалети, а сега е милионер

Секој тинејџер има свој сон за тоа што сака да биде. За некој тоа е да биде познат кошаркар или

Прочитај повеќе

Ристевски: Владата не се снаоѓа добро во криза

Марјан Ристевски од КСОМ во емисијата 24 анализа истакна дека цел месец вработените во управата за водење на матични книги штрајкуваат и

Прочитај повеќе

Бесими: Ќе има владина одлука за штедење на министрите, градоначалниците, директорите

Министерот за финансии Фатмир Бесими изјави дека поради кризата предизвикана од војната во Украина, очекувано е дека економските проекции ќе

Прочитај повеќе

Зелената и дигитална транзиција, човечкиот капитал и поврзувањето со глобалните синџири во фокусот на тригодишната Програма за економски реформи

Економско закрепнување, зелена транзиција и модернизација на енергетскиот сектор, подобрување на образовниот систем, здравството, пазарот на труд и социјалната вклученост,

Прочитај повеќе

Славески, Ставрески, Миноски, Хајредини, Поповски и Фити ќе го советуваат Бесими

Министерот за финансии Фатмир Бесими, на веќе традиционалната средба на крајот на годината со поранешните министри за финансии, заеднички покренаа

Прочитај повеќе

Бесими: Префрлени се четири милјарди денари на ЕСМ за обезбедување на дополнителни количества струја

Министерот за финансии Фатмир Бесими уверува дека се преземаат соодветни чекори за ублажување на последиците од енергетската криза. Од Буџетот

Прочитај повеќе

Бесими – Светска банка: Поздравен Планот за забрзан економски раст

Планот за забрзан економски раст чија цел е зголемување на економскиот раст, значително зголемување на јавните инвестиции, но и силно

Прочитај повеќе

Ковачевски: Во 2022 година реформа во буџетското сметководство, од готовинско се преминува кон пресметковно начело

До крајот на 2022 година ќе се спроведе реформа во буџетското сметководство  и од готовинско ќе се премине на пресметковно

Прочитај повеќе

Нужно е да се обноват фискалните резерви, му порачаа од ММФ на министерот Бесими

Заздравувањето на македонската економија е видливо, на што укажуваат и најновите нагорни проекции на ММФ и Светска банка за економскиот

Прочитај повеќе

Заев, Битиќи и Петров за мерките на Националниот стартап совет: Подобра регулатива и пристап до финансии се дел од сет мерки за забрзан раст на стартап компании

Предлог мерките за забрзан раст на македонскиот стартап екосистем кои се дефинирани за прв пат во државава од Националниот стартап

Прочитај повеќе