Од утре започнува исплатата на финансиската помош за ранливите категории граѓани

Започнува исплатата на финансиската помош за ранливите категории граѓани, за што пари се обебзедени од вториот пакет антикризни мерки што

Прочитај повеќе

Финасиска помош за инвестиции ќе добијат 280 компании кои ќе инвестираат околу 145 милиони евра и ќе отворат над 3.700 нови работни места

Денеска, по завршувањето на тематската Владина седница, заменикот на претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжен за економски прашања,

Прочитај повеќе

УЈП: Од денеска може да се аплицира за финансиска помош за исплата на минималната плата

Од денеска може да се аплицира за добивање финансиска помош за исплата на минималната плата. На веб-страната на Управата за јавни

Прочитај повеќе

Владата на СДСМ обезбеди 250 милиони нова финансиска помош за земјоделците

Прес-конференција, Гоце Георгиевски, претседател на Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство на СДСМ Социјалдемократскиот сојуз на Македонија стои на дадениот

Прочитај повеќе

ИДУЕП: Иницијатива за брза дигитална исплата на финансиската помош за граѓаните

Институтот за добро управување и евроатлантски перспективи (ИДУЕП) до општествено политичките чинители испрати предлог за воедначување на иницијативите за финансиска

Прочитај повеќе

Операторите планираат заедно да се организираат да поднесат барања за финансиска помош и субвенции до Агенцијата за електронски комуникации

По донесените измени и дополнувања на Законот за електронски комуникации, во јавноста се појавија поделени реакции и спротивставени мислења, а

Прочитај повеќе

Неповратна финансиска помош за спас на туризмот и угостителството

Туристичко-угостителскиот сектор се наоѓа го исклучително тешка состојба, а деловните субјекти поради тоа што не се во состојба да ги

Прочитај повеќе

Приватните стоматолози бараат директна финансиска помош и ослободување од фискални и парафискални трошоци

Директна финансиска помош заради исплата на минимални бруто плати на вработените во стоматолошките ординации и ослободување од фискални и парафискални

Прочитај повеќе

Занаетчиите бараат да продоложи мерката со субвенционирање на минимална плата

Занаетчиите бараат од државата да бидат опфатени со петтиот антикризен пакет, да продолжи мерката за минимална плата која се движи

Прочитај повеќе

Четвртиот пакет ги исклучи оние од третиот: Од 78.000 приговори за помош од 6.000 денари, прифатени само 2.132!

Финансиската помош од 6.000 денари од четвртиот пакет беше обезбедена за 283.000 луѓе, но околу 22.000 немаа ажурирани банкарски податоци

Прочитај повеќе