Азески: Спојувањето на енергетската, финансиската и здравствената криза неминовно бара една и единствена државна агенда, сега и веднаш…

Бранко Азески, претседател на Стопанската комора на Северна Македонија 11 месеци после мојот текст дека – „КОМЕТА МОЖЕ И ДА

Прочитај повеќе

ВИДЕО| КСС бара да се прифати амандаманот за финансиска поддршка на работниците од приватниот сектор

Видео и текст: Бобан Илијевски Преку амандамнот којшто го поднесовме преку ВМРО – ДПМНЕ бараме не само работниците од јавниот

Прочитај повеќе

Зголемена висината на финансиската поддршка за подмерката за ориз без сертифициран семенски материјал

Владата на Република Северна Македонија на вчерашната 35-та седница донесе одлука за зголемување на висината на финансиската поддршка за подмерката

Прочитај повеќе

Изгласани законите за финансиска помош за плати

Во Собранието конечно денеска се изгласаа двата закони со кои треба да се обезбеди финансиска помош за исплата на плати

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Дали државната финансиска помош ПРИСТИГНУВА до работниците?

Во интервјуто за порталот Работник, Претседателот на Синдикатот за угостителство и туризам Роберт Митровски истакна дека тие како синдикат не

Прочитај повеќе

Битиќи: Доколку е потребно и во 2021 година ќе продолжи финансиската поддршка за исплата на платите

Финансиската поддршка за исплата на платите во стопанството заради проблемите предизвикани од корона кризата ќе продолжи и во 2021 година

Прочитај повеќе

За користење на средства од ИПАРД 2 може да се аплицира до први август

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој ги потсетува сите заинтересирани за аплицирање за Мерка 1 „Инвестиции во

Прочитај повеќе

Финансиска поддршка од владата за културните работници

Владата донесе Уредба со законска сила за финансиска  поддршка на филмските работници за време на вонредна состојба, како и Уредба

Прочитај повеќе

На два дена пред истекот на рокот 12.480 компании аплицираа за мерката финансиска поддршка за исплата на платите

Дванаесет илјади четиристотини и осумдесет компании аплицирале за мерката за финансиска поддршка за исплата на платите за месеците април и

Прочитај повеќе

Finance Think апелира редизајнираната уредба на мерката за помош на компаниите да се дообмисли

Начинот на кој е (ре)дизајнирана вчера презентираната Уредба за користење на мерката за финансиска поддршка на компаниите отвора простор за

Прочитај повеќе