Ангеловска-Бежоска на самитот на „Економист”: Инвестирањето во дигиталната безбедност ќе биде еден од главните приоритети за банките

Инвестирање во дигиталната безбедност е еден од приоритетите во периодот што претстои за банкарскиот и за финансискиот сектор. Ова се

Прочитај повеќе

НБ: Финансискиот сектор добро се справува со ризиците од корона-кризата

Покрај редовниот макрострес-тест, за првпат беше спроведено и сеопфатно и конзистентно, индивидуално стрес-тестирање, за секоја банка поединечно Домашниот финансиски сектор

Прочитај повеќе