Финансиските друштва имаат 100.000 клиенти, но пандемијата ги погоди и нив

Финансиските друштва се повеќе се застапени во кредитирањето на населението, особено на потрошувачкиот сегмент и на оние лица кои не

Прочитај повеќе

За експертите продуктивноста, сивата економија и пензискиот систем се критични

Финансискиот сектор е солиден, земјава успева  да се справи  со конкуренцијата  и  пазарите од  ЕУ.  Сепак критична е состојбата  со

Прочитај повеќе

РС Европа: Губење работа во корона-кризата и брзо опоравување по неа

Светските финансиски институции очекуваат пад на македонската економија меѓу 0,4 и 4 отсто годинава поради корона-кризата. Тоа ќе доведе до

Прочитај повеќе

Колку кризата ќе ја погоди економијата, ќе има ли голема рецесија?

Меѓународните експерти и финансиски институции го влучија алармот, 2020- та ќе биде година на економско преживување, а со рецесија ќе

Прочитај повеќе

Државата ќе се задолжува кај меѓународните финансиски институции и комерцијални банки

Државата ќе се задолжува кај меѓународните финансиски институции и комерцијални банки, со цел што поскоро да обезбеди пари за справување

Прочитај повеќе

Неделковска: Со колективниот договор ќе се поправат грешките направени со нивелацијата на платите во културата

Претставници од Министерството за култура, Самостојниот синдикат за образование, наука и култура – СОНК и Синдикатот на културните работници на

Прочитај повеќе

Спасовски: На пензионерите со ниски пензии да им се овозможи работа на полно работно време

Во Србија веќе почна трендот на вработување на пензионери, онаму каде што недостасуваат стручни кадри. Претседателот на Пензионерскиот синдикат при

Прочитај повеќе