Бесими – Бјерде: Заздравување на економскиот раст преку „План за финансирање на економско заздравување и забрзан раст”

Во рамки на  Пролетните средби на Светска банка и Меѓународниот монетарен фонд, министерот за финансии Фатмир Бесими присуствуваше на состанок

Прочитај повеќе

Ангеловска: Предлогот на Чулев за награда на полицајците од 15.000 денари, не кореспондира со ребалансот на буџетот

Министерката за финансии, Нина Ангеловска на денешната прес-конференција рече дека барањето на министерот Наќе Чулев за награда на полициските службеници

Прочитај повеќе

Ангеловска: Промените за субвенционирање на плати се за бенефит и на работниците и на работодавачите

Министерката за финансии Нина Ангеловска појасни дека со измената на уредбата за субвенционирање на плати во стопанството ќе се поттикнат

Прочитај повеќе

Ангеловска: Мерката 14.500 денари плата по вработен се однесува на сите фирми погодени од корона кризата, како и на самостојните вршители на дејност

Мерката 14.500 денари плата по вработен се однесува на сите фирми кои се погодени од коронакризата, како и на самостојните

Прочитај повеќе