Кога инфлацијата ги јаде платите на работниците кои имаат далеку подобар стандард од нашиот, што да правиме ние?!

Штрајкови, протести и борби за работнички права. Вака накратко може да се опише ситуацијата во Европа и светот во изминатиот

Прочитај повеќе

Финските работници штрајкуваат поради лошите плати

Работниците во неколку компании од технолошката индустрија ќе штрајкуваат во Финска од среда до петок оваа недела, откако не беше

Прочитај повеќе

Финска и Шведска објавија дека обезбедиле десетици милијарди евра гаранции за да им обезбедат ликвидност на електроенергетските компании

Финска има намера да им понуди на компаниите 10 милијарди евра, а Шведска 250 милијарди шведски круни (околу 23 милијарди

Прочитај повеќе

Во десет града во Финска штрајкуваат наставници и вработени во градинки

Денеска во 10 града низ Финска треба да почне еднонеделен штрајк со кој се затвораат јавните установи како библиотеки, градинки

Прочитај повеќе

Фински искуства како поддршка во креирање и спроведување на автентичен модел на образование во Северна Македонија

Согласно сите параметри и показатели кои го одредуваат нивото на квалитет, финскиот образовен модел е еден од најдобрите во глобални

Прочитај повеќе

„Евростат“: Во Шведска и во Финска има најголем број несреќи на работа

Во 2020 година 2,4 проценти од вработените во ЕУ пријавиле најмалку една несреќа на работа во претходните 12 месеци, што

Прочитај повеќе

Не е точно дека Финска ќе воведе работна недела од четири дена

[Рајот на земјата: Шест часа работа само четири дена во неделата] Финска пред нецел месец ја доби најмладата премиерка во

Прочитај повеќе

Финска е единствената земја во Европа каде бездомноста е во опаѓање

Во Финска, нагло опадна бројот на бездомници. Причината е тоа што земјата го применува концептот „Прво домување“. Оние кои се

Прочитај повеќе

ЗЕМЈА КОЈА Е РАЈ ЗА РАБОТНИЦИ: Можеш да дојдеш 3 часа порано на работа, а можеш да работиш и од викендица

За да ја зголемат ефикасноста и да ја поттикнат креативноста на вработените, се повеќе мeнаџери, посебно во подрачјето на информатички

Прочитај повеќе