Со новата Фискална стратегија се проектира дека невработеноста ќе се намали за 8,6 % до 2026

На среден рок, стапките на економски раст ќе надминат 5 проценти, стапката на невработеност ќе се намали на 8,6 проценти,

Прочитај повеќе

Владата ја донесе фискалната стратегија

На предлог на Министерството за финансии вчера на 75 – та седница на Владата е донесена Фискалната стратегија на Република

Прочитај повеќе